Köpvillkor
DEN PRISBELÖNADE MODEBUTIKEN - SHOPPA I BUTIK ELLER ONLINE
DEN PRISBELÖNADE MODEBUTIKEN - SHOPPA I BUTIK ELLER ONLINE

Mitt Modevillan

⭐ KAMPANJ! UPP TILL 40% RABATT PÅ UTVALDA PLAGG! KLICKA HÄR >>


⭐ UPP TILL 40% RABATT! KLICKA HÄR >>

Logga in

X

KÖPVILLKOR


Här nedan följer våra köpvillkor. Vår integritetspolicy hittar du här. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på kundtjänst.


ALLMÄNT


Dessa köpvillkor är anpassade för försäljning på Internet (distanshandel) där VI-MO Försäljnings AB (organisationsnummer: 556201-1592) med registrerade varumärket Modevillan är den säljande parten.

Villkoren i avtalet är anpassade för försäljning till privatpersoner som fyllt 18 år med hemvist i Sverige och vid försäljning av varor för privat konsumtion.


BESTÄLLNING


Hos Modevillan beställer du produkter enkelt och bekvämt. Vi erbjuder säkra betalningsalternativ och trygga leveranser. Modevillan tar emot din beställning när du klickar på knappen "Slutför köp" i kassan. Genom att klicka på knappen "Slutför köp" accepterar du som kund även betalningsansvar för din beställning. När Modevillan har mottagit din beställning får du e-postmeddelandet "Beställning" till den e-postadress som du angav när du beställde där dessa villkor finns bifogade. När du klickar på knappen "Slutför köp" sluts detta Avtal. 

Minsta ordervärde
Minsta ordervärde är 500 kr.

Ändra eller avbeställa
Om du vill ändra eller avbeställa kontaktar du snarast kundtjanst@modevillan.se Vi kommer då makulera din beställning om möjligt (såvida den inte lämnat oss) och du har då möjlihet att lägga en ny.


PRISER OCH AVGIFTER


Priser anges i svenska kronor (SEK) inklusive mervärdesskatt (moms) enligt gällande skattesats. Detta specificeras i din orderbekräftelse.

Avgift för outhämtad försändelse
Om du som kund inte skulle hämta ut din beställning på det sätt som avtalats debiterar vi en avgift om 199 kronor inklusive moms. Avgiften är nödvändig för att vi ska kunna täcka frakt- och hanteringskostnader som uppkommer. Notera att om du inte tar emot eller hämta ut en försändelse räknas det inte som att du har meddelat att du ångrat ditt köp.

Erbjudanden och kampanjer
Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på webbplatsen gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet. Vid kampanjer med villkor (så som exempelvis rabatt vid en viss summa) måste villkoret uppfyllas inklusiva eventuella returer.


PRODUKTER OCH SORTIMENT


Alla produkter som erbjuds på webbplatsen är anpassade för bruk på den svenska marknaden. Det innebär bland annat att produkterna uppfyller svenska miljökrav och säkerhetsföreskrifter.

Färgåtergivning på produktbilder
De produktbilder som visas på webbplatsen skall återge produktens färg och övriga egenskaper på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. Eftersom färgåtergivning kan variera beroende vilken typ av bildskärm du som kund använder kan vi inte garantera att produkternas färger exakt återspeglar de färger du upplever på din bildskärm.


BETALNING


Modevillan använder Klarna för trygga och säkra betalningar (Klarna AB, organisationsnummer 556737-0431). För att underlätta och se kommande och historiska betalningar samt sköta returer loggar du enkelt in på www.klarna.se eller via din app med ditt BankID. 

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
- Fakturabetalning.
- Dela upp betalningen.
- Betala med kort.
- Direktbetalning

Mer information kring varje betalningsalternativ hittar du här. Villkor och avgifter för respektive betalningsalternativ finns angivet i kassan eller här. Vid frågor gällande betalning hänvisar vi till Klarnas hemsida eller telefon 08-120 120 10.


FULLGÖRANDE


Modevillan påbörjar fullgörande av detta avtal när du klickat på knappen "Slutför köp" i kassan. Modevillan har fullgjort sin del av detta avtal när du fått fullständig leverans av beställda produkter i din besittning. Du som kund har fullgjort din del av detta avtal när du erlagt fullgod betalning och mottagit leverans av beställda produkter på det sätt som avtalats.


LEVERANS


Produkter levereras direkt till den adress du uppgivit vid beställning i samarbete med vår logistikpartner Postnord. Modevillan skickar beställningar under helgfria vardagar.

Lagerstatusen anger aktuellt antal av produkten i lager, även en uppskattad leveranstid till dig som kund anges. Generella leveranstider anges nedan, om beställningen omfattar produkter med olika leveransstatus kommer ordern dellevereras.

Fraktkostnad
Modevillan erbjuder fri frakt och försändelsen är alltid spårbar och försäkrad.

Leverans till postombud
Leverans till närmaste postombud sker med Postnord inom 1-3 dagar på vardagar i hela landet och även lördagar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Du kommer få en sms avisering när ditt paket är redo för upphämtning.

Hemleverans
Hemleverans till dörren sker med Postnord inom 1-3 dagar. Du kommer via sms få välja leveransdag och tidsintervall (dag- eller kvällstid) när ditt paket är redo att levereras.

Leveranstid
Normal leveranstid är 1-2 dagar från det att försändelsen lämnar vårt lager. Vid tillfälliga belastningar hos PostNord kan leveranstiden förlängas med ett par dagar.

Leveransförsening
Uppstår en leveransförsening som är av väsentlig betydelse för dig som kund har du rätt att häva detta avtal utan kostnad eller om Modevillan inte kan tillgodose en leveranstid som är avgörande för att kunden ska ingå avtalet och kunden har meddelat detta innan avtalets ingående.

Transportrisk

Risken för försändelse övergår på dig som kund när den har avlämnats till dig. Det innebär att Modevillan står transportrisken tills försändelsen har nått dig.

Leverans utanför Sverige
Modevillan levererar inte utanför Sverige i dagsläget.


ÅNGERRÄTT OCH ÅTERKÖP


Ångerrätt - 14 dagars ångerrätt
Kunder som ingår detta avtal i egenskap av privatperson har rätt att frånträda avtalet i enlighet med lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerrätten är ej tillämplig för kunder som ingått detta avtal i egenskap av näringsidkare. Ångerrätten gäller i 14 dagar (ångerfristen), tiden räknas från den dag då du som kund har mottagit leverans. Ångerrätten ger kunden rätt att undersöka varorna och återsända dem i det fall kunden ångrar sitt köp. När kunden ångrat sitt köp har denne rätt att återfå vad denne har betalt under förutsättning att kunden inte har använt produkterna i en större omfattning än vad som krävs för att kunna undersöka dem.

Vid nyttjande av ångerrätten ska kunden returnera samtliga produkter som beställningen omfattar till Modevillan utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 14 dagar. Vid retur ska den medföljande returfraktetiketten användas. Det går att begära en ny genom att mejla kundtjanst@modevillan.se.

När returförsändelsen anlänt kommer Modevillan genomföra återbetalning utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 10 dagar förutsatt att Modevillan mottagit de produkter kunden återsänt alternativt om kunden lämnat bevis för återsändande. Återbetalning sker med samma betalningsmedel som kunden använt.

Eventuella värdeminskningsavdrag (se nedan) samt avdrag för frakt om kunden valt annat alternativ än standardfrakt kan komma att göras på återbetalningen. I det fall har beställning gjorts mot faktura som ännu inte betalats kommer fakturan makuleras. Skulle du som kund återlämna färre produkter än vad beställningen omfattar återbetalas endast varuvärdet för de produkter som du återlämnar.

Värdeminskningsavdrag vid nyttjade av ångerrätt
Om kunden har hanterat produkterna mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dessa och hanteringen orsakat att produkterna minskat i värde. Som exempel kan produkternas värde minska genom slitage. I dessa fall är kunden ersättningsskyldig mot Modevillan för skälig värdeminskning. En marknadsmässig bedömning av den faktiska värdeminskningen görs av Modevillan i varje enskilt fall.

Är varan plomberad ska denna plombering inte avlägnas eller flyttas. Om eventuell plombering avlägnas eller flyttas på varan utgår en värdeminskning på 100% av varans värde. Det går bra att prova varan med plombering på.

Vissa produkter är undantagna från ångerrätten med stöd i lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler:
- Produkter som tillverkats eller ändrats särskilt på kundens begäran eller som på annat sätt fått en särskilt prägel.
- Produkter som riskerar att förstöras, förbrukas eller väsentligt försämras under ångerfristen.
- Förseglade hygienartiklar som riskerar på grund av hälso- eller hygienskäl och där kunden brutit förseglingen.

Försent returnerat paket
Om paketet returneras senare än 14 dagar utgår förseningsavgift enligt nedan.
- Vid 1-7 dagars försening utgår en avgift motsvarande 20% av de returnerade varornas totala värde.
- Vid 8-14 dagars försening utgår en avgift motsvarande 40% av de returnerade varornas totala värde.
- Vid 15-21 dagars försening utgår en avgift motsvarande 60% av de returnerade varornas totala värde.
- Vid 22-28 dagars försening utgår en avgift motsvarande 80% av de returnerade varornas totala värde.
- Vid över 28 dagars försening utgår en avgift motsvarande 100% av de returnerade varornas totala värde.

Exempel: Du mottar dina varor den 2 maj och skickar tillbaka dessa den 28 maj. Det motsvara en försening på 12 dagar och medför en förseningsavgift på 40% av de returnerade varornas totala värde.

Förfarande vid ångerrätt
Använd ångerblankett som levereras med försändelsen. Följande formulär kan också användas som mall för meddelade om ångerrätt. Klicka här för att komma till formulär på Konsumentverkets webbplats. Modevillan förbehåller sig rätten att inte återbetala pengar om ingen ifylld ångerblankett medföljer paketet.

Returavgift
En returavgift på 49 kr tillkommer för varje order. 


REKLAMATION OCH GARANTI


Reklamationsrätt
Kund som köpt en produkt i egenskap av privatperson har rätt att reklamera produkten om den är felaktig enligt konsumentköplagen (1990:932) jämte konsumenttjänstlagen (1985:716). Reklamationsrätten täcker ursprungsfel och gäller i 3 år från det att kunden fått produkten i sin besittning. Reklamationsrätten täcker även fel som uppstått under transport av produkten till kunden. (se Reklamation av transportskada nedan). En produkt som avviker från vad som har avtalats mellan kunden och Modevillan eller på annat sätt uppvisar fel kan också anses som felaktig. Fel som uppstått på grund av skada som kunden har orsakat räknas inte som ursprungsfel.

Om kunden reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det att kunden fått produkten i sin besittning har kunden även ansvaret för att påvisa att felet i produkten var ursprungligt. Modevillan rekommenderar därför alltid att undersöka produkter när de levereras och påtala eventuella fel så snart som det upptäckts. Vid reklamation av felaktig produkt har du som kund i första hand rätt att få felet avhjälpt, alternativt en felfri produkt. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och återfå vad du betalt. Vid godkänd reklamation skall kunden hållas skadelös för eventuella kostnader som uppstår på grund reklamationen. Som exempel skall kostnader för att returnera en felaktig produkt ersättas av Modevillan. Notera att du som kund i största möjliga mån skall minimera eventuella kostnader som uppstår i det fall en produkt visar sig vara felaktig. Vid reklamation skall vardera part utan onödigt dröjsmål återlämna vad denne tagit emot, i det fall Modevillan skall företa omleverans har kunden rätt att behålla den felaktiga produkten i sin besittning tills det att denne mottagit leverans av felfri produkt.

Kontaktuppgifter vid reklamationsärenden
E-post: kundtjanst@modevillan.se

Retur vid reklamationsärende
För att returnera felaktiga produkter eller material, vänligen kontakta kundtjanst@modevillan.se för vidare instruktioner.


RETURER


Vid retur av produkter eller material till Modevillan skall produkterna emballeras på sådant sätt att de är skyddade vid transport. Modevillan rekommenderar därför att du alltid förpackar produkter på samma sätt och med samma emballage som när produkterna levererades till dig. I det fall du förpackat eller emballerat produkter på undermåligt sätt och produkten tar skada under transporten till Modevillan bär du som kund ansvaret för skadan.

Vid återsändande av produkter till Modevillan är du ansvarig för att produkterna når Modevillan i oskadat skick. Modevillan rekommenderar att kunden använder spårbar försändelse vid retur. Vi rekommenderar bifogad retursedel. 

Returinstruktioner
Instruktioner om returförfarande finns bipackad i varje försändelse. Skulle dessa saknas ber vi dig kontakta oss.

Återbetalningar
Modevillan återbetalar pengarna utan onödigt dröjsmål vid nyttjande av ångerrätten eller om återbetalning har beslutats i ett reklamationsärende.


OSKÄLIGT BRUK

För att få handla hos Modevillan krävs det att:
• du inte försöker utöva bedrägeri eller i övrigt agera med uppsåt att bryta mot gällande lagar
• du har en intention att behålla de produkter som du beställer. 

Beteenden som kan anses bryta mot skäligt bruk exempelvis vara:
• bedrägeriförsök i samband med returer, såsom byte/förfalskning av etiketter och prislappar och felaktiga påståenden om förlorade produkter,
• bedrägeriförsök i syfte att få förmånspoäng eller genom att missbruka rabattkoder, gåvor och erbjudanden eller uppmuntra/bidra till falska ordrar för att erhålla ersättning från oss,
• mycket onormala köp- och returbeteenden som visar att kunden tidigare inte haft någon intention att behålla beställda produkter.

Modevillan har rätt att neka en beställning och har ingen skyldighet att ingå avtal om försäljning på webbplatsen och bindande köp ingås först när du får en slutgiltig orderbekräftelse från oss. 

En beställning som riskerar att nekas kan identifieras av vår personal alternativt av en algoritm som läser av onormala mönster i våra kunders köp- och returbeteende. Algoritmen tar hänsyn till och behandlar personuppgifter i form av köpfrekvens och tidpunkt för köp, ordersammansättning, returhistorik, samt försök till kringgåenden med falsk identitet. Den slutliga bedömningen av om beställningen ska accepteras eller nekas görs alltid av vår personal. Om din beställning nekas kommer du att informeras om det via ett e-postmeddelande som skickas till den e-postadress som du angav vid beställningen. När vi meddelat att vi nekat dig att handla hos oss gäller beslutet dig oavsett profil eller mailadress. Det är inte tillåtet att på något sätt försöka kringgå detta beslut. t.ex.  genom att handla i annans namn.

Du har alltid rätt att begära att vi omprövar vår bedömning genom att kontakta oss på kundtjanst@modevillan.se.


FÖRBEHÅLL

Återtagandeförbehåll
Samtliga produkter är behäftade med återtagandeförbehåll tills det att kunden fullgjort sina skyldigheter som följer av detta avtal. Det innebär att äganderätten övergår på kunden i samband med att kunden fullgör sina skyldigheter som följer av avtalet. Kunden har därmed ej rätt att konsumera, nyttja, sälja eller på annat sätt vidta åtgärd innan äganderätten övergått på kunden som förhindrar att produkterna kan återtas av Modevillan.

Hävningsförbehåll
Modevillan förbehåller sig rätten att häva avtalet i det fall kunden handlat i ond tro på grund av felaktigheter som kunden känt till eller borde ha insett, såsom felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet på webbplatsen. I det fall hävningsförbehållet görs gällande har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Modedvillan.

Ändringsförbehåll
Modevillan förbehåller sig rätten att utan avisering ändra innehållet på webbplatsen, vilket inkluderar, men inte är begränsat till, utbud, priser och kampanjer. Sådan ändring påverkar dock ej redan ingångna avtal mellan Modevillan och kund.

Ansvarsförbehåll
Modevillan skall anses befriad från alla förpliktelser enligt detta avtal om ansvar annars skulle ha uppstått på grund av händelse som ligger utanför detta avtal, Modevillans verksamhet eller vad som annars följer av tvingande lag.


ANSVARSBEFRIELSE

Force Majeure
I händelse av myndighets åtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse eller annan omständighet utanför Modevillans kontroll och som Modevillan inte skäligen kunnat övervinna eller förutse skall Modevillan ha rätt att frånträda sina skyldigheter i detta Avtal. Vid sådan händelse skall Modevillan ej stå skadeståndsskyldig vid skada som kunden haft.

Externa länkar
Modevillan ansvarar ej för eventuella skador och problem med kundens mjuk- eller hårdvara som uppstår på grund av att kunden nyttjat externa länkar som är publicerade på http://www.modevillan.se.

Reservation för prisfluktuationer eller andra handelshinder
Vid prisfluktuationer eller andra handelshinder, såsom brist på nödvändig komponent, där Modevillan inte skäligen kan hållas vid sina förpliktelser enligt detta avtal har Modevillan rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Modevillan.

Reservation för skatte- och avgiftsförändringar
Vid väsentliga skatte- eller avgiftsförändringar, som är av stor betydelse för förutsättningarna för detta avtal, har Modevillan rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Modevillan.

Reservation för leveransförsening utanför Modevillans kontroll
Uppstår det en leveransförsening som beror på händelse utanför Modevillans kontroll, skall inte Modevillan anses ansvarig för skada som beror på sådan leveransförsening. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Modevillan såvida inte annat särskilt avtalats mellan Modevillan och kunden eller bestämmelse som följer av tvingande lag.


PERSONUPPGIFTER OCH SEKRETESS


Modevillan följer dataskyddsförordningen GDPR och du kan läsa hela vår Integritetspolicy här


ÖVRIGT

Polisanmälan
Modevillan polisanmäler rutinmässigt alla bedrägerier, bedrägeriförsök samt misskynnesbeställningar.

Diskrepans mellan olika publikationer
Om det föreligger skillnader mellan uppgifter på webbplatsen och andra publikationer skall de uppgifter som anges på webbplatsen ha företräde. Detta gäller dock ej uppgifter som är uppenbart felaktiga eller missvisande vid en jämförelse mellan de olika publikationerna.

Immaterialrätt, logotyper och varumärken
Allt material som publiceras på webbplatsen, inklusive programvara, logotyper, ljudfiler, varumärken samt text & bild är immaterialrättsligt skyddat. Skyddet innebär att materialet inte får användas utan rättighetsinnehavarens tillåtelse, materialet får inte heller kopieras eller på annat sätt överföras till tredje part utan Modevillan uttryckliga tillstånd. Eventuella överträdelser beivras.

Informationens syfte
All information på webbplatsen, oavsett format, publiceras uteslutande i informativt syfte för att besökare skall kunna använda sig av webbplatsen. Modevillan ansvarar således ej för de följder eller skador som kan uppstå om denna information används i något annat syfte än det ovan angivna.

Cookies
Cookies, "kakor", är små filer som sparas ner på besökarens dator när denne besöker en hemsida. På webbplatsen används följande typer av cookiefiler:

Session cookies: "Sessionskakor" sparas bara temporärt på besökarens dator för att denna ska kunna använda på hemsidan problemfritt. När besökaren stänger ner sin webbläsare raderas också sparande session cookies.

Persistent cookies: "Permanenta kakor" sparas på besökarens dator och är bestående. Persistent cookies används bland annat för att identifiera en återkommande besökare och ibland även som underlag till statistikprogram.

Opt-in: På webbplatsen har du som besökare alltid rätten att så fort som du besöker vår hemsida välja om du vill att cookies ska kunna sparas ner på din dator. Väljer du att inte tacka ja till detta, kommer inga permanenta kakor att lagras på din dator, men detta kan leda till att vår hemsida inte fungerar optimalt när du besöker den.

Tvist
Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm. Du kan även använda den onlineplattform för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats: http://ec.europa.eu/odr.

Tvist mellan Modevillan och dig som kund prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. I det fall ett ärende prövas i Allmänna reklamationsnämnden kommer Modevillan följa nämndens beslut.


Dessa villkor har fastställts av Modevillan den 2022-06-20

VI ERBJUDER

VI ERBJUDER

VIP
kund

Vi i vill att det ska löna sig att vara en trogen kund hos oss på Modevillan - därför får du mer förmåner ju mer du handlar. Som VIP kund får du upp till 10% rabatt ord. pris på alla dina köp.

Läs mer >>

VIP-
kvällar

Som VIP Platinum-, Guld-, och Silverkund blir du varje säsong inbjuden till ett antal bubbliga VIP kvällar med erbjudanden och gästföreläsare inom olika teman såsom mode, skönhet, personlig utveckling m.m.

Läs mer >>

VIP
service

Som VIP Platinum- och Guldkund har du har möjlighet att boka tid med en av våra Personal Shopper både i butik och på distans via videosamtal.

Boka tid >>

Skrädderi

Vi erbjuder professionell ändringsskrädderi för att säkerställa att dina plagg får absolut bästa passform. Utprovningen sker direkt i butiken tillsammans med säljaren. 

Läs mer >>

Gratis
parkering

Vi har en stor parkering där du parkerar fritt och en busshållplats (Gudö) i direkt anslutning till butiken. Det tar mindre än 20 min med bil från Centralen i Stockholm.

Hitta till oss >>

VI ERBJUDER

VI ERBJUDER

Förmånskund hos oss

Vi i vill att det ska löna sig att vara en trogen kund hos oss på Modevillan - därför får du mer förmåner ju mer du handlar. Som VIP kund får du upp till 10% rabatt ord. pris på alla diina köp.

Läs mer >>

VIP kvällar

Som VIP Platinum-, Guld-, och Silverkund blir du varje säsong inbjuden till ett antal bubbliga VIP kvällar med erbjudanden och gästföreläsare inom olika teman såsom mode, skönhet, personlig utveckling m.m.

Läs mer >>

VIP service

Som VIP Platinum- och Guldkund har du har möjlighet att boka tid med en av våra Personal Shopper både i butik och på distans via videosamtal.

Boka tid >>

Skrädderi

Vi erbjuder professionell ändringsskrädderi för att säkerställa att dina plagg får absolut bästa passform. Utprovningen sker direkt i butiken tillsammans med säljaren. 

Läs mer >>

Gratis parkering

Vi har en stor parkering där du parkerar fritt och en busshållplats (Gudö) i direkt anslutning till butiken. Det tar mindre än 20 min med bil från Centralen i Stockholm.

Hitta till oss >>

Välkommen till din modebutik

Modevillan är ett prisbelönat modehus en bit söder om Stockholm. Här hittar du ett stort urval kvalitetsplagg från fler än 50 varumärken under samma tak - från vardag till fest samt underkläder, väskor, skor och accessoarer. Vi har en kunnig och utbildad personal med lång erfarenhet inom modebranschen som gärna hjälper dig att hitta det rätta och bästa i vårt noga utvalda sortiment i storlek 32-52. Här finns även tillgång till ändringsskrädderi och en stor fri parkering. Vi har tilldelats utmärkelser som Årets Dambutik, Årets Modebutik samt Årets Företagare.

Läs mer om oss här >>
 

Tutviksvägen 2, Vendelsö | 08-776 04 14
Vard 10.30-18.30 | Lör 10-16 | Sön 11-16
Helgdagar se här >>